LAMP platforma

LAMP platforma

LAMP platforma koristi se za izradu i postavljanje web stranice na Internet

LAMP platforma se sastoji od Linux operativnog sustava, Apache web servera, MySQL baze podataka i PHP programskog jezika.

Sa zadovoljstvom prihvaćamo projekte koje drugi ne žele prihvatiti ili jednostavno nemaju dovoljno znanja.

Linux serveri popularniji su od Windows servera

Lamp platforma je besplatna za razliku od ASP.NET platforme za koju je potreban Windows server, pa donosi značajne uštede prilikom razvoja internet stranica i naprednih web aplikacija.

Aplikacije iz LAMP platforme:

 • Linux

  Linux je ime za jezgru (engl. kernel) računalnog operacijskog sustava sličnog Unixu, ali najčešće i za cijeli operacijski sustav baziran na toj jezgri. Linux je dobio ime po svom izvornom autoru Linusu Torvaldsu. Nakon što je neko vrijeme sam koristio kernel, Linus je objavio izvorni kod na internetu (1991) te pozvao ljude da sudjeluju u daljnjem razvoju. Mnogi programeri su prihvatili poziv, tako da je linux jezgra zajedničko djelo programera diljem svijeta. Isto tako, i operacijski sustav nastao na linux jezgri je djelo zajednice programera/hakera. Linux je slobodan softver. Za njegov spontani razvoj zaslužni su brzi razvoj globalne komunikacijske mreže i GPL licenca za korištenje.

  U ranim danima linux je služio kao eksperimentalni sustav koji su koristili studenti, hakeri, programeri i općenito ljudi jako orijentirani na rad s računalima. Nije bilo šire komercijalne upotrebe. To se promijenilo s nastankom Apache Web Servera, koji je zajedno sa linuxom pružio pouzdano i besplatno rješenje za hostanje velikog broja web stranica. Tako je linux u par godina istisnuo mnoge druge sustave slične Unixu te u velikoj mjeri i Windows NT sa serverskog tržišta.

  Što se sigurnosti tiče, za sada postoji samo neznatan broj virusa, spyware-a i adware-a koji rade na linuxu, većina kojih je proof-of-concept (eng. dokaz zamisli) koji nisu u optjecaju, a osim toga osnovni dizajn linuxa i pratećeg softvera je takav da otežava ozbiljne upade u sustav. Osim sigurnosti, stabilnost je također jedna od prednosti ovog operacijskog sustava. Tome pridonosi modularan dizajn Linuxa (jezgre) koja omogućava da se pojedini dijelovi sistema zaustavljaju i ponovno pokreću po potrebi.

  Linux
 • Apache

  Apache je najpoznatiji HTTP web server odnosno poslužiteljski softver. Od travnja 1996. Apache je globalno najpopularniji HTTP poslužiteljski softver koji se koristi. U veljači 2010 Apache je posluživao više od 54,46% svih web stranica i više od 66% od milijun najprometnijih. Najposjećenije stranice kao što su Google, Wikipedia i Facebook koriste Apache web server. Apache podržava razne mogućnosti, od serverskih programskih jezika kao što su PHP, Perl, Python i TCL do popularnih susatva za autentifikaciju mod_access, mod_auth, mod_digest.

  Neke od ostalih mogućnosti uključuju podršku za SSL i TLS (mod_ssl), proxy modul (mod_proxy), URL Rewriter (također poznat kao rewrite engine, implementiran u mod_rewrite), prilagodljive log datoteke (mod_log_config), i podrška za filtriranje (mod_include i mod_ext_filter). Popularne metode kompresije na Apacheu uključuju proširujući modul mod_gzip, implementiran kako bi se smanjIa veličina web stranica posluživanih preko HTTP-a. ModSecurity je open source modul za prevenciju neovlaštenih upada.

  Apache
 • MySQL

  MySQL kao najpopularnija open source relacijska baza podataka nudi visoke performanse, sigurnost i jednostavnost korištenja te predstavlja temelj u izgradnji i razvoju modernih i naprednih web stranica. MySQL baza izbor je za novu generaciju aplikacija razvijenih iz LAMP paketa (Linux, Apache, MySQL, PHP). Mnoge najveće svjetske i najbrže rastuće organizacije, uključujući Facebook, Google, Adobe… oslonile su se na MySQL bazu podataka i tako uštedjeli vrijeme i novac razvijajući svoje napredne web stranice i programska rješenja.

  MySQL baza je optimizirana kako bi bila brza, vrlo je stabilna i ima dobro dokumentirane module i ekstenzije te podršku od brojnih programskih jezika: PHP, Java , Perl, Python... MySQL baze podataka relacijskog su tipa, koji se pokazao kao najbolji način skladištenja i pretraživanja velikih količina podataka i u suštini predstavljaju osnovu svakog informacijskog sustava, tj. temelj svakog poslovnog subjekta koji svoje poslovanje bazira na dostupnosti kvalitetnih i brzih informacija. MySQL i PHP su osvojili veliki dio tržišta jer su open source, dakle, mogu se besplatno koristiti.

  MySQL
 • PHP

  PHP je open-source server-side programski jezik za dinamičko generiranje HTML koda. Danas je PHP jedan od najpopularnijih i najmoćnijih programskih jezika namijenjenih izradi internet stranica i razvoju web aplikacija. PHP kao skriptni programski jezik omogućuje kreiranje HTML stranica na web serveru popunjenih dinamičkim sadržajem. Uz ovakav način generiranja sadržaja klijent odnosno posjetitelj ne može vidjeti kod koji generira sadržaj, već ima pristup čistom HTML kodu.

  Open-source znači da svatko tko želi može skinuti izvorne PHP kodove pisane u C-u i, ukoliko ih razumije, može ih mijenjati po svojoj volji te dodavati nove funkcije PHP-u. Štoviše, svi su pozvani da sudjeluju u razvoju novih verzija PHP-a. Izvorne kodove i instalacijske datoteke možete skinuti sa službene PHP stranice.

  Server side programski jezici izvršavaju se na serveru kada poslužitelj primi zahtjev za PHP dokumentom. Nakon primitka zahtjeva sa PHP dokumentom poslužitelj izvršava PHP kod i na osnovu njega generira HTML kod i šalje ga klijentu. To znači da stranica koja se prikazuje u pretraživaču klijenta ne postoji u tom obliku nigdje na serveru odakle ju je klijent primio.

  Client side programski jezici izvršavaju se na računalu posjetitelja, a glavni i najpoznatiji predstavnik ove skupine programskih jezika je JavaScript. Kod pisan u JavaScriptu je obično umetnut u HTML stranicu i izvršava se tek u klijentovom web pretraživaču. Ovakav kod vidljiv je svima, ali isto tako moguće ga je zaštititi spremanjem unutar include filea kako ne bi bio javno dostupan.

  PHP

Uvijek nastojimo izaći u susret i maksimalno se prilagoditi Vašim potrebama. Obratite nam se s povjerenjem! HM-PROMOTION d.o.o.
Zatražite neobvezujuću ponudu
Jamstvo na kvalitetu u procesu izrade web stranica

Jamstvo na kvalitetu u procesu izrade web stranica

Kvaliteta i profesionalnost uz najvišu razinu sigurnosti te moderan responzivni dizajn. Prijavite se u HM-sustav i iskoristite 10% popusta za izradu web stranice.

Jamstvo na kvalitetu:

 1. Iskustvo: iza našeg rada stoji više od 100 uspješnih projekata
 2. Moderne web tehnologije: HTML5, CSS3, Javascript, jQuery
 3. Joomla! CMS: službeno najbolji CMS u zadnje dvije godine prema izboru www.cmscritic.com
 4. Premium predložak: osnovni SEO, brzo učitavanje stranice, responzivni dizajn, savršeno se učitavaju u svim modernim preglednicima
 5. Cloud Linux SSD server: hosting stranice i mailova na serveru vrhunskih performansi
 6. Stručnjak sa Google certifikatom: profesionalna AdWords kampanja uz povezivanje sa Analytics računom
 7. SEO stručnjak: više od 5 godina HM-PROMOTION je među top 10 na Google tražilici za pojam "izrada web stranica"
 8. Visoka razina sigurnosti: postavljanje i konfiguracija firewalla za zaštitu od sve češćih hakerskih napada
 9. Tehničko održavanje: za razdoblje od pola godine i obuka administratora sa udaljene lokacije
 10. Backup - dnevni, tjedni, mjesečni: otklanjanje eventualnih problema u najkraćem mogućem roku

Nekoliko izjava zadovoljnih korisnika!

 • Studio Morphosis

  Studio Morphosis

  Možete slobodno staviti ovakvu stranicu kakva je sad. Iznimno smo zadovoljni sa cjelokupnom uslugom, od ljubaznosti, brzine. Izvrsna korisnička podrška.

  Link na stranicu

 • SV transport service

  SV transport service

  Sve je super, koliko sam uspio vidjeti. Jako smo zadovoljni pruženom uslugom i profesionalnim pristupom. Izvrsna korisnička podrška. HM-PROMOTION bi preporučili svima.

  Link na stranicu

 • Homo Homini

  Homo Homini

  Posao prebacivanja podataka sa starog weba odrađen je besprijekorno, u kratkom roku. HM-PROMOTION odradio je posao profesionalno, poštujući sve naše želje i zahtjeve.

  Link na stranicu

 • Ortodoncija Ivanković

  Ortodoncija Ivanković

  Sviđa mi se, super ste napravili sve. Hvala na mnogim korisnim savjetima, brzini i odlično odrađenom poslu za ordinaciju! HM-PROMOTION bi svima preporučili

  Link na stranicu

 • Health Card

  Health Card

  Napominjem da ima još dosta prostora za doradu, kako u grafičkom i vizualnom dijelu, tako i sadržajno. Jako smo zadovoljni sa sveukupnom suradnjom sa HM-PROMOTION.

  Link na stranicu

 • Aromatic Touch Of Nature

  Aromatic Touch Of Nature

  Na prvu mi ok izgleda. Trebati ce napraviti neke izmjene … vidim da ste napravili trazene izmjene i ovo sad izgleda odlicno. Hvala na dobro odradjenom poslu.

  Link na stranicu

Popust za sve nove korisnike! Popust dobrodošlice na bilo koju uslugu iz naše ponude!

Registracija korisnika - 10% popusta


Registrirajte se u sustav za korisnike i dobit ćete kupon za 10% popusta na bilo koju uslugu.

Registracija novog korisnika

Prijava na newsletter - 5% popusta

Prijava na newsletter

Ispravno upišite email adresu


Prijavite se za newsletter i poslat ćemo vam kupon za 5% popusta na bilo koju uslugu.

Dijeljenje sadržaja - 5-10% popusta


Podijelite sadržaj naše stranice sa prijateljima na društvenim mrežama i ostvarite do 10% popusta na sve usluge iz naše ponude!